GEMİLERDE VASIFSIZ ELEMAN NE İŞ YAPAR


Gemi Elemanı Ne İş Yapar?



Gemi elemanları, deniz yolu üzerinden yolcu ve yük taşımacılığı yapan firmalar tarafından istihdam edilen ve sürekli olarak aranan personellerdir. Yük taşımacılığı yapan denizcilik firmalarının verdikleri gemi elemanı iş ilanı için başvuru yapacak adaylarda, yük gemisinde gemi elemanı olabilmek için zorunlu tutulan "gemi adamı belgesi" sahibi olunması şartı aranmaktadır.

GEMİADAMI BÖLÜMLERİ KİM NE İŞ YAPAR DETAYLI ANLATIM



Daha Detaylı Güncel Bilgiler İçin Arama Yapın



Bu belge, belirli il ve ilçelerde sürekli olarak düzenlenen kurslar aracılığıyla verilir ve bu kurslarda kursiyerlere gemilerin teknik detayları ile ilk yardım konuları hakkında bilgiler aktarılır.Gemi elemanı ilanları; miço, kamarot, zabit, zabit yardımcısı, elektrikçi, kaynakçı, tesisatçı, aşçı, komi ve usta gemici gibi pek çok vasıfta eleman arayan firmalar tarafından verilmektedir. Uzun süreler gemi üzerinde kalındığı için maddi getirisi genellikle yüksek olan gemi elemanlığı, sabır ve iş disiplini isteyen işler arasında yer almaktadır. Gemi elemanları, yük taşımacılığı yapan gemilerde çalışabildikleri gibi "cruise" ismiyle anılan turistik gemilerde ve yolcu gemilerinde de iş bulabilmektedirler. Ayrıca, turistik ve yolcu taşımacılığı yapan gemilerde çoğu pozisyon için gemi adamı belgesi istenmemektedir. Siz de kariyerinizi gemi elemanlığı yaparak inşa etmek istiyorsanız, denizcilik firmalarının verdiği gemi elemanı iş ilanları arasından en ideal bulduğunuz ilana başvuru yapabilirsiniz.

3 yorum:

  1. Denizcilik işinde nekadar gün denizde kalınıyor ve parası sağlam oluyormu

    YanıtlaSil
  2. Denizde yurt içinde belirli bir sözleşme yok. Fakat yurt dışı bayraklı gemideysen ve sözleşme yapıyorsan örneğin6+1 8+1 gibi sözleşmelerde örneğin 6 ay çalışırsın 1 ay prim yatar ve o 6 ayı doldurduğun da senin yerine başka bir gemici gelir. Şuan güncel olarak ortalama urt için maaşı 5.500 Tl yurt dışı yabancı bayrak gemilerde ise 1.200 dolar ile 1.300 dolar bu gemi adamı için. Tabi yurt dışına da öyle ha diyince çıkamazsınız. Önce vardiya tutma ve güvenlik sertifikan olması lazım bu da mecburen yurt içinde en az 6 ile 9 ay arası çalışman gerekiyor demektir.

    YanıtlaSil
  3. Yurt dışı gemilerine vasıfsız elaman alınıyor mu yada vasıfsız eleman ne iş yapar ve maaşı ne kadar olur çalışma saatleri vesaire?

    YanıtlaSil

Soru Öneri ve yorumlarınızı bekliyorum..

Blogger tarafından desteklenmektedir.